Message boards : ATLAS application : Computational errors
Message board moderation

To post messages, you must log in.

AuthorMessage
lazarus_long

Send message
Joined: 25 Mar 15
Posts: 3
Credit: 26,408
RAC: 0
Message 35105 - Posted: 28 Apr 2018, 20:05:32 UTC
Last modified: 28 Apr 2018, 20:06:23 UTC

My Linux box is failing to complete every task in the ATLAS Simulation 2.54 x86_64-pc-linux-gnu (native_mt) category because of computational errors. I have tried two different distros with 2 different version of boinc and virtualbox. I have gone through Yeti's check list to make sure that my software and configuration are correct. Is there some way that I can check what is going wrong with these tasks and correct it, or it something the LHC staff needs to look into?

So far I have had about 20 WU fail in the past two days. I would like to return valid results to the project instead. Otherwise it seems like a waste of bandwidth.



laz
ID: 35105 · Report as offensive     Reply Quote
computezrmle
Volunteer moderator
Volunteer developer
Volunteer tester
Avatar

Send message
Joined: 15 Jun 08
Posts: 1965
Credit: 139,430,403
RAC: 86,163
Message 35106 - Posted: 28 Apr 2018, 21:19:42 UTC - in response to Message 35105.  

It looks like your cvmfs is not correctly installed (see your task logs).
You may read the threads David Cameron links to in his overview post:
https://lhcathome.cern.ch/lhcathome/forum_thread.php?id=4617&postid=34410

Then try to get a running cvmfs installation prior to request fresh work.
Test it with "cvmfs_config probe".
ID: 35106 · Report as offensive     Reply Quote
Jim1348

Send message
Joined: 15 Nov 14
Posts: 589
Credit: 21,798,687
RAC: 8,011
Message 35107 - Posted: 28 Apr 2018, 23:29:19 UTC - in response to Message 35105.  

If it helps, I posted some simple instructions for native ATLAS on Ubuntu.
https://lhcathome.cern.ch/lhcathome/forum_thread.php?id=4396&postid=34494#34494

But note that the latest version of Singularity is now $VERSION=2.4.6
ID: 35107 · Report as offensive     Reply Quote
lazarus_long

Send message
Joined: 25 Mar 15
Posts: 3
Credit: 26,408
RAC: 0
Message 35108 - Posted: 29 Apr 2018, 0:03:45 UTC - in response to Message 35107.  
Last modified: 29 Apr 2018, 0:04:00 UTC

I think I might have it set up now. I'll just have to wait and see. The only thing that has me worried from the cvmfs guide is that cvmfs isn't recognized as a service on. Since the distro has SystemD(erp) I have no desire to troubleshoot it. Now that I know what the issue was (is?) I'll have to find a way to install all of this stuff on sane distro or just turn off the testing WU's and be done with it. One weekend of troubleshooting a project I am donating my computer and electricity to is enough.




laz
ID: 35108 · Report as offensive     Reply Quote

Message boards : ATLAS application : Computational errors


©2022 CERN