Message boards : Number crunching : CMS computation error, Atlas doing nothing
Message board moderation

To post messages, you must log in.

AuthorMessage
Mr P Hucker
Avatar

Send message
Joined: 12 Aug 06
Posts: 429
Credit: 6,434,237
RAC: 38,688
Message 46887 - Posted: 14 Jun 2022, 19:13:12 UTC
Last modified: 14 Jun 2022, 19:13:48 UTC

CMS gives a computation error soon after start, Atlas doesn't use any CPU time.

This is on a machine almost identical to another which is fine. Can anyone spot what's wrong?

https://lhcathome.cern.ch/lhcathome/result.php?resultid=357480673
From this bad machine: https://lhcathome.cern.ch/lhcathome/show_host_detail.php?hostid=10772267

This is the good machine almost the same specs: https://lhcathome.cern.ch/lhcathome/show_host_detail.php?hostid=10772266
ID: 46887 · Report as offensive     Reply Quote
maeax

Send message
Joined: 2 May 07
Posts: 2159
Credit: 163,918,286
RAC: 165,744
Message 46888 - Posted: 14 Jun 2022, 19:42:09 UTC - in response to Message 46887.  

Have seen today at Theory some Tasks with problems to connect to the mounted Cern-Server(grid.cern.ch, sft.cern.ch...)
Maybe this is also a reason for this CMS.
ID: 46888 · Report as offensive     Reply Quote
Mr P Hucker
Avatar

Send message
Joined: 12 Aug 06
Posts: 429
Credit: 6,434,237
RAC: 38,688
Message 46889 - Posted: 15 Jun 2022, 5:41:03 UTC

No, this is a problem I've had for a while. One machine works fine the other doesn't. Same OS, Boinc version, VB version. Same CPUs. The dodgy one has one revision newer of the MB and slightly less RAM, but pretty much the same system. Other VB projects work fine.
ID: 46889 · Report as offensive     Reply Quote
maeax

Send message
Joined: 2 May 07
Posts: 2159
Credit: 163,918,286
RAC: 165,744
Message 46892 - Posted: 15 Jun 2022, 7:40:29 UTC - in response to Message 46889.  

If you have network-cable for both you can change the LAN-Port in the Router for this both cable, mostly is using WifI also difficult.
ID: 46892 · Report as offensive     Reply Quote
Mr P Hucker
Avatar

Send message
Joined: 12 Aug 06
Posts: 429
Credit: 6,434,237
RAC: 38,688
Message 46893 - Posted: 15 Jun 2022, 8:01:56 UTC - in response to Message 46892.  

If you have network-cable for both you can change the LAN-Port in the Router for this both cable, mostly is using WifI also difficult.
Not sure what you mean. Both are on the same switch in my garage, which is fed by my internet router in the house. No Wifi. No network problems observed for any computers.
ID: 46893 · Report as offensive     Reply Quote
maeax

Send message
Joined: 2 May 07
Posts: 2159
Credit: 163,918,286
RAC: 165,744
Message 46897 - Posted: 15 Jun 2022, 10:02:47 UTC - in response to Message 46893.  
Last modified: 15 Jun 2022, 10:09:26 UTC

It was only a idea.
Have over the day also a small number of Tasks (mostly Atlas with long running and doing nothing).
The last one this morning discovered - 24 hours doing nothing with 12 CPU's.
ID: 46897 · Report as offensive     Reply Quote
Mr P Hucker
Avatar

Send message
Joined: 12 Aug 06
Posts: 429
Credit: 6,434,237
RAC: 38,688
Message 46934 - Posted: 27 Jun 2022, 14:05:20 UTC

I have found the problem but no solution. This computer has a screwed up Windows 11 which says "no internet" on the icon in the systray. But the internet is fine. Browsers work, remote desktop to it works, but AVG will not update as it also says no internet. Whatever windows has done is messing up a few things only. Googling this problem finds lots of people with the same problem, where a few little things like updates and online games fail, but browsers are ok. Nobody ever found a fix.
ID: 46934 · Report as offensive     Reply Quote
Richie_unstable

Send message
Joined: 26 Oct 18
Posts: 92
Credit: 4,188,598
RAC: 0
Message 46935 - Posted: 27 Jun 2022, 14:24:27 UTC - in response to Message 46934.  

but AVG will not update as it also says no internet


Have you tried uninstalling AVG ? Are you using VPN of any kind ?
ID: 46935 · Report as offensive     Reply Quote
Mr P Hucker
Avatar

Send message
Joined: 12 Aug 06
Posts: 429
Credit: 6,434,237
RAC: 38,688
Message 46936 - Posted: 27 Jun 2022, 14:46:19 UTC - in response to Message 46935.  

but AVG will not update as it also says no internet


Have you tried uninstalling AVG ? Are you using VPN of any kind ?
AVG isn't the problem, Windows is. Something is corrupted as I also cannot use the Windows firewall. Windows thinks the internet is off when it isn't.

No, it's a basic Windows 11 installation and AVG and Boinc and Folding at Home, nothing special. It's connected to the same router as 6 working PCs and 2 working smartphones.
ID: 46936 · Report as offensive     Reply Quote

Message boards : Number crunching : CMS computation error, Atlas doing nothing


©2024 CERN