Message boards : Number crunching : Atlas WU does not start
Message board moderation

To post messages, you must log in.

AuthorMessage
Yavanius
Avatar

Send message
Joined: 18 Sep 04
Posts: 11
Credit: 155,706
RAC: 15
Message 33135 - Posted: 26 Nov 2017, 2:19:00 UTC

My Atlas WUs aren't starting. They just stay at Ready to Run. I'm not seeing any VMs show up in VirtualBox.

VirtualBox is 5.1.30 with matching extension pack. BOINC 7.8.3 on Win10.

I know VB is okay because I can run SourceFinder VB WUs just fine. It's like BOINC isn't passing over to VB that I have Atlas tasks. I tried shutting down BOINC and restarting it. I even paused every other WU in BOINC just in case something was stopping it from starting... nyet.

I'm not seeing any error messages.
ID: 33135 · Report as offensive     Reply Quote
Yavanius
Avatar

Send message
Joined: 18 Sep 04
Posts: 11
Credit: 155,706
RAC: 15
Message 33136 - Posted: 26 Nov 2017, 4:02:44 UTC - in response to Message 33135.  

I discovered the problem is the 7.8.3 client. I had a similar issue with a different project on Linux Mint (although a non VB app).

I noticed that some cores weren't being used for other projects even though Atlas wasn't running. I had paused Atlas and the cores became available.

I downgraded to 7.6.33 because I had run LHC VB tasks before. As soon as I launched the client, Atlas started running.

I've reported it to the Alpha list.
ID: 33136 · Report as offensive     Reply Quote
Erich56

Send message
Joined: 18 Dec 15
Posts: 686
Credit: 4,851,241
RAC: 4,738
Message 33137 - Posted: 26 Nov 2017, 6:50:50 UTC - in response to Message 33136.  

I discovered the problem is the 7.8.3 client. I had a similar issue with a different project on Linux Mint (although a non VB app).

that's why I never switch to a new BOINC software as long as the old one still works :-)
(never change a winning team)
ID: 33137 · Report as offensive     Reply Quote

Message boards : Number crunching : Atlas WU does not start


©2018 CERN