Message boards : Number crunching : No start tag!
Message board moderation

To post messages, you must log in.

1 · 2 · Next

AuthorMessage
metalius
Avatar

Send message
Joined: 3 Oct 06
Posts: 99
Credit: 8,152,957
RAC: 2
Message 23021 - Posted: 15 Sep 2011, 8:15:50 UTC

Hello!

15/09/2011 11:12:59 | LHC@home 1.0 | Reporting 1 completed tasks, requesting new tasks for GPU
15/09/2011 11:13:04 | LHC@home 1.0 | Scheduler request completed: got 0 new tasks
15/09/2011 11:13:04 | LHC@home 1.0 | Message from server: Error in request message: no start tag


Can somebody explain, what is going wrong?

Thank You... :-)
ID: 23021 · Report as offensive     Reply Quote
T.J.

Send message
Joined: 17 Feb 07
Posts: 86
Credit: 968,855
RAC: 0
Message 23023 - Posted: 15 Sep 2011, 8:38:29 UTC

Hello,

I have the same problem and I think there are more.
After reading all the posts I found a link to the server page and there are 20000+ WU's to cruch, at last, but they won't.

There is more work for the admins today ;-)
Greetings from,
TJ
ID: 23023 · Report as offensive     Reply Quote
Profile Nawiedzony
Avatar

Send message
Joined: 4 Jul 07
Posts: 17
Credit: 35,310
RAC: 0
Message 23024 - Posted: 15 Sep 2011, 10:10:00 UTC - in response to Message 23023.  
Last modified: 15 Sep 2011, 10:10:09 UTC

Project status page link shows that all is up and running, and there is about 21k WUs ready to send, but I've got the same problem:

2011-09-15 12:04:04 | LHC@home 1.0 | Requesting new tasks for CPU
2011-09-15 12:04:07 | LHC@home 1.0 | Scheduler request completed: got 0 new tasks
2011-09-15 12:04:07 | LHC@home 1.0 | Error in request message: no start tag
ID: 23024 · Report as offensive     Reply Quote
Profile tazzduke

Send message
Joined: 24 Jun 10
Posts: 21
Credit: 1,726,398
RAC: 0
Message 23025 - Posted: 15 Sep 2011, 10:38:46 UTC

Good Evening

Saw that there was work available, so I fired up BOINC and connected using the url on the home page. The below is the messages I get

Hope there is a solution

Regards


Thu 15 Sep 2011 06:34:48 PM WST | LHC@home 1.0 | Sending scheduler request: Project initialization.
Thu 15 Sep 2011 06:34:48 PM WST | LHC@home 1.0 | Requesting new tasks for CPU
Thu 15 Sep 2011 06:34:51 PM WST | LHC@home 1.0 | Scheduler request completed: got 0 new tasks
Thu 15 Sep 2011 06:34:51 PM WST | LHC@home 1.0 | Error in request message: fgets() failed
ID: 23025 · Report as offensive     Reply Quote
m

Send message
Joined: 6 Sep 08
Posts: 110
Credit: 6,798,764
RAC: 1,060
Message 23026 - Posted: 15 Sep 2011, 11:22:54 UTC

Greetings,

Same here:-

LHC@home 1.0 15/09/2011 12:00:16 pm Scheduler request succeeded: got 0 new tasks
LHC@home 1.0 15/09/2011 12:00:16 pm Message from server: Error in request message: fgets() failed

When I first looked at the status there were 444 tasks in progress, now it's 450, so something's happening somewhere...

John.
ID: 23026 · Report as offensive     Reply Quote
Profile Nils Høimyr
Volunteer moderator
Project administrator
Project developer
Project tester

Send message
Joined: 15 Jul 05
Posts: 224
Credit: 5,165,348
RAC: 1,546
Message 23027 - Posted: 15 Sep 2011, 11:28:11 UTC

Thanks for reporting guys!

We have a problem with the server setup and are trying to debug this. (I get the same error with my boinc client.)

We'll keep you posted as soon as we have understood and fixed this.


Best regards, Nils [on behalf of the LHC@home team.]
ID: 23027 · Report as offensive     Reply Quote
Profile tazzduke

Send message
Joined: 24 Jun 10
Posts: 21
Credit: 1,726,398
RAC: 0
Message 23028 - Posted: 15 Sep 2011, 12:16:24 UTC - in response to Message 23027.  

Thanks for the update :-)

Regards
ID: 23028 · Report as offensive     Reply Quote
Profile Krunchin-Keith [USA]
Volunteer moderator
Project tester
Volunteer developer
Volunteer tester
Avatar

Send message
Joined: 2 Sep 04
Posts: 209
Credit: 1,482,496
RAC: 0
Message 23029 - Posted: 15 Sep 2011, 13:39:22 UTC - in response to Message 23027.  
Last modified: 15 Sep 2011, 14:08:05 UTC

I got two machines that got work just fine a few minutes ago after hitting update.

A third computer is still showing fgets() failed messages.
ID: 23029 · Report as offensive     Reply Quote
Profile Nils Høimyr
Volunteer moderator
Project administrator
Project developer
Project tester

Send message
Joined: 15 Jul 05
Posts: 224
Credit: 5,165,348
RAC: 1,546
Message 23030 - Posted: 15 Sep 2011, 14:14:38 UTC

You need to detach from the project and attach again. (We had a left-over reference to our old server that is cached on the client side.)

Sorry for the trouble.

Best regards, Nils [on behalf of the CERN LHC@home team)
ID: 23030 · Report as offensive     Reply Quote
Profile tazzduke

Send message
Joined: 24 Jun 10
Posts: 21
Credit: 1,726,398
RAC: 0
Message 23031 - Posted: 15 Sep 2011, 14:19:06 UTC - in response to Message 23030.  

Greetings, did the detach and reattach and am now receiving work, thank you for the prompt action on this problem.

Regards
ID: 23031 · Report as offensive     Reply Quote
Profile Nawiedzony
Avatar

Send message
Joined: 4 Jul 07
Posts: 17
Credit: 35,310
RAC: 0
Message 23032 - Posted: 15 Sep 2011, 14:20:43 UTC - in response to Message 23030.  

You need to detach from the project and attach again.


It works - thanks!

2011-09-15 16:18:47 |  | Fetching configuration file from http://lhcathomeclassic.cern.ch/sixtrack/get_project_config.php
2011-09-15 16:19:07 | LHC@home 1.0 | Master file download succeeded
2011-09-15 16:19:12 | LHC@home 1.0 | Sending scheduler request: Project initialization.
2011-09-15 16:19:12 | LHC@home 1.0 | Requesting new tasks for CPU and NVIDIA GPU
2011-09-15 16:19:13 | LHC@home 1.0 | Scheduler request completed: got 1 new tasks
2011-09-15 16:19:13 | LHC@home 1.0 | General prefs: from LHC@home 1.0 (last modified 03-Sep-2011 14:45:09)
ID: 23032 · Report as offensive     Reply Quote
Profile Krunchin-Keith [USA]
Volunteer moderator
Project tester
Volunteer developer
Volunteer tester
Avatar

Send message
Joined: 2 Sep 04
Posts: 209
Credit: 1,482,496
RAC: 0
Message 23033 - Posted: 15 Sep 2011, 14:24:06 UTC - in response to Message 23030.  
Last modified: 15 Sep 2011, 14:44:07 UTC

You need to detach from the project and attach again. (We had a left-over reference to our old server that is cached on the client side.)

Sorry for the trouble.

Best regards, Nils [on behalf of the CERN LHC@home team)

Yes, that is other host is working now aftet detach-reattach.

On another machine, it was fine after just a project update.

On another one, i tried this trick and it seemed to work.
Exit boinc manage and client
for windows anyway, find RUN and enter cmd
type ipconfig /flushdns <enter>
type exit
restart boinc
Update on lhc 1.0 and it fetches a new master and work
ID: 23033 · Report as offensive     Reply Quote
T.J.

Send message
Joined: 17 Feb 07
Posts: 86
Credit: 968,855
RAC: 0
Message 23034 - Posted: 15 Sep 2011, 15:13:44 UTC

Well I did what Nils mentioned on the main page, but got the error that this URl is not that of a BOINC-based project.

I used this one: http://lhcathome.web.cern.ch/LHCathome/Sixtrack/

Can someone please give the right URL.

Thanks.
Greetings from,
TJ
ID: 23034 · Report as offensive     Reply Quote
Profile Krunchin-Keith [USA]
Volunteer moderator
Project tester
Volunteer developer
Volunteer tester
Avatar

Send message
Joined: 2 Sep 04
Posts: 209
Credit: 1,482,496
RAC: 0
Message 23035 - Posted: 15 Sep 2011, 15:14:59 UTC - in response to Message 23034.  

Well I did what Nils mentioned on the main page, but got the error that this URl is not that of a BOINC-based project.

I used this one: http://lhcathome.web.cern.ch/LHCathome/Sixtrack/

Can someone please give the right URL.

Thanks.

http://lhcathomeclassic.cern.ch/sixtrack/
The url is always posted on the front page of most any project, sometimes it is under joining.
ID: 23035 · Report as offensive     Reply Quote
T.J.

Send message
Joined: 17 Feb 07
Posts: 86
Credit: 968,855
RAC: 0
Message 23036 - Posted: 15 Sep 2011, 15:29:49 UTC - in response to Message 23035.  
Last modified: 15 Sep 2011, 15:30:04 UTC

http://lhcathomeclassic.cern.ch/sixtrack/
The url is always posted on the front page of most any project, sometimes it is under joining.


Thanks Keith,

This worked and I got one WU at once.
Now wait and see.
Greetings from,
TJ
ID: 23036 · Report as offensive     Reply Quote
Profile Robert Pick

Send message
Joined: 1 Dec 05
Posts: 62
Credit: 8,394,078
RAC: 2,363
Message 23037 - Posted: 15 Sep 2011, 15:57:04 UTC

I did the un and reattach thing and all is working fine, except for some reason I'm being limited to running only 3 tasks at a time. Before the change this week I was able to download 15-20 tasks at a time and control the amount running simultaneously. (to keep the CPU temp down) Is this being controled by LHC or is it on my end?
ID: 23037 · Report as offensive     Reply Quote
m

Send message
Joined: 6 Sep 08
Posts: 110
Credit: 6,798,764
RAC: 1,060
Message 23040 - Posted: 15 Sep 2011, 16:20:23 UTC - in response to Message 23030.  

You need to detach from the project and attach again. (We had a left-over reference to our old server that is cached on the client side.)

Sorry for the trouble.

Best regards, Nils [on behalf of the CERN LHC@home team)


Hasn't worked for me, I'm afraid. Tried two boxes, both get this:-

LHC@home 1.0 15/09/2011 5:02:16 pm Started download of sixtrack_530.8_windows_intelx86.exe
LHC@home 1.0 15/09/2011 5:02:17 pm Temporarily failed download of sixtrack_530.8_windows_intelx86.exe: http error
--- 15/09/2011 5:04:20 pm Project communication failed: attempting access to reference site
--- 15/09/2011 5:04:21 pm Access to reference site succeeded - project servers may be temporarily down.

Both files (the exe and the task) fail in the same way, the .exe after 0.25KiB and the task after 0.31KiB.


I'm leaving it to re-try at the moment, in the hope that it's just the load on the server.

John.
ID: 23040 · Report as offensive     Reply Quote
T.J.

Send message
Joined: 17 Feb 07
Posts: 86
Credit: 968,855
RAC: 0
Message 23047 - Posted: 15 Sep 2011, 21:12:02 UTC - in response to Message 23040.  
Last modified: 15 Sep 2011, 21:12:41 UTC

Hasn't worked for me, I'm afraid. Tried two boxes, both get this:-

LHC@home 1.0 15/09/2011 5:02:16 pm Started download of sixtrack_530.8_windows_intelx86.exe
LHC@home 1.0 15/09/2011 5:02:17 pm Temporarily failed download of sixtrack_530.8_windows_intelx86.exe: http error
--- 15/09/2011 5:04:20 pm Project communication failed: attempting access to reference site
--- 15/09/2011 5:04:21 pm Access to reference site succeeded - project servers may be temporarily down.

Both files (the exe and the task) fail in the same way, the .exe after 0.25KiB and the task after 0.31KiB.


I'm leaving it to re-try at the moment, in the hope that it's just the load on the server.

John.

I see the same on another box I did a detach/atach a few minutes ago. It got 6 WU's but nothing is downloading. But first the .exe file is needed. On the other machine one WU ran, a new will not download as well. Something with the HTTP error suggest that it may be a server problem. I guess we have to wait until the admins got wake.
The LHC has stable beames however. That is a good thing.
Greetings from,
TJ
ID: 23047 · Report as offensive     Reply Quote
Profile ex_brit
Avatar

Send message
Joined: 3 Aug 09
Posts: 38
Credit: 198,086
RAC: 0
Message 23062 - Posted: 16 Sep 2011, 14:50:58 UTC
Last modified: 16 Sep 2011, 15:03:21 UTC

16/09/2011 9:53:41 AM | LHC@home 1.0 | Sending scheduler request: To fetch work.
16/09/2011 9:53:41 AM | LHC@home 1.0 | Requesting new tasks for NVIDIA GPU
16/09/2011 9:53:43 AM | LHC@home 1.0 | Scheduler request completed: got 0 new tasks
16/09/2011 9:53:43 AM | LHC@home 1.0 | Error in request message: no start tag


I've noticed the above after every poll for work. The polling seems to have been successfully completed however.

EDIT: Ignore...I detached/reattached to project and now all is well.

Peter
Toronto, Canada
ID: 23062 · Report as offensive     Reply Quote
Profile Igor Zacharov
Volunteer moderator
Project administrator
Project developer
Project tester
Project scientist

Send message
Joined: 16 May 11
Posts: 79
Credit: 111,419
RAC: 0
Message 23063 - Posted: 16 Sep 2011, 16:36:15 UTC - in response to Message 23062.  

>> EDIT: Ignore...I detached/reattached to project and now all is well.

We have changed the URLs and we have adjusted various files in the system.
Result is that old values, which are cached in the client do not work any more.
This is the case in particular for the scheduler, which gives all sorts of errors.

If there are problems, please re-attach to project using the correct URL:
http://lhcathomeclassic.cern.ch/sixtrack

Please, let us know if the above doesn't help.


skype id: igor-zacharov
ID: 23063 · Report as offensive     Reply Quote
1 · 2 · Next

Message boards : Number crunching : No start tag!


©2020 CERN